Author's posts

Roffi, a Small Cafe / ADF Architects

The cafe is located across the Northeast Road of Hyangilmun, the eastern gate of Gyeongju Fortress * Gyeongju Fortre. It has 1,000 years of history since Silla. it is situated on a 50 square meters plot of land, only 33square meters left after making some space with adjacent land. Facing the sunrise, Hyangilmun Gate faces the narrow side of the land. The client’s request was a small but spacious space. A conspicuous design. A popular place for young people. The area of one floor is about 30 square meters, and the total floor including terrace is only 130 square meters.

Share

Treehouse Apartment Building / Bo-DAA

Treehouse is a 72-unit co-living complex in the heart of the Kangnam, the start-up hub of Seoul. Composed of micro-studios and micro-lofts, it is designed for single professionals and their animal companions. Treehouse is centered by an interior garden that is lined with collaborative work areas, relaxing lounge spots, communal kitchen, laundry and pet baths.

Share

The Future of Architecture: Why Modular Construction Will Take Over the World

For projects both large and small, modular construction offers an efficient and sustainable approach to building.

The post The Future of Architecture: Why Modular Construction Will Take Over the World appeared first on Journal.

Share

Patio Vivo: Transforming Schoolyards into Learning Landscapes

The Patio Vivo Foundation seeks to promote active free play, positive and healthy relationships, wellbeing and contact with nature by articulating space, community and the culture of kindergarten and school playgrounds. In the following article, they describe their working methodology in their own words.

Share

Innovative, Car Free and Green: Images of the New IKEA Austria Store Revealed

IKEA Austria is establishing a car-free city center store, in the heart of Vienna. Addressing global issues, IKEA’s newest building will cater to the changes in customer and mobility behaviors.

Share

Artisan House / Proud design co.,ltd.

The main concept of Artisan House is “courtyard” to connect existing & new house. Located in Chaing Mai,Thailand,about 370 Sq.m. house area was design by Mr. Pooritat Kunurat head of Proud design co.,ltd. As the house was made for the designer himself, some of architectural elements are experimental. The designer wanted to incorporate local materials & craftsmanship with modern design. 

Share

SOM Collaborates with the European Space Agency to Research Habitation on the Moon

Skidmore, Owings & Merrill (SOM) has signed a Memorandum of Collaboration with the European Space Agency (ESA) in order to further develop their existing research for Moon Village. Signed in Paris, by Colin Koop, Design Partner at SOM, and Johann-Dietrich Wörner, Director General of ESA, the announcement was made earlier this month.

Share

5 Common Design Questions for Balancing Sustainability and Cost

Architects of today face a common task that defies intuition – how to balance building performance and strict carbon targets against cost. Sustainability in design is certainly a worthy and necessary goal, but the amount of options can be overwhelming and the costs prohibitive, especially in the eyes of owners. How can designers best convince their clients to integrate sustainability into a project? Keeping costs low and backing up decisions with fact-based analysis are solid first steps.

Share

Eight Beams House / Covachita Taller de Arquitectura

Practicality, austerity, and flexibility are the core components of a house in Northern Mexico whose architectural strategy responds to the industrial and frugal character of the city of Monterrey. 

Share

Son La Ceremony Dome / VTN Architects

The Son La Ceremony Dome project is located in Son La city, Vietnam, an ethnic highlands area. The site is surrounded by mountains and dense vegetation near the city center. As a part of the hospital complex designed by VTN architects; Son La Restaurant (2013) and a ceremonial hall (2015), this building is designed to create a new amenity space for adaption of increasing guests beside the ceremonial hall.

Share