Pilar Caballero

Author's posts

Slit House / Architects H2L

The condition of the field is one of the most important variables of the project. Even if it is a good looking field in the exploration, it is rare for an architect to understand the limitations and limitations behind it, draw a conservative base of architecture on it, and then buy the field and proceed with the project. This is especially true for small-scale housing or commercial housing projects where the psychological pressures of time and expense.

Share

Bendigo Hospital / Silver Thomas Hanley + Bates Smart

The new Bendigo Hospital is the largest regional hospital development in Victoria. The $AUD 630 million project delivers world-class healthcare facilities and aims to provide a welcoming, holistic and positive environment that promotes wellbeing. In addition to the hospital itself, the project incorporates retail facilities, a childcare centre, and hotel.

Share

Algarve House / tip architects

The construction was implemented along the terrain, integrating itself into the landscape, preserving the totality of the existing tree structure and benefiting from an East/West exposure and the East/Southeast ocean views.

Share

La Cucina / Myeongborang / Choon Choi Architects

La Cucina / Myeongborang is located at the highest point in the Hannam district on the south side of Namsan, commanding a panoramic view of the city, from Han River to the N-Tower. Whereas the previous building on this prominent site, Gallery Bing, dominated its surroundings with its monolithic, crystalline form, the new building seems to disappear into its soft and muted atmosphere, as its veiled and reflective surfaces optically blur and disintegrate the building.

Share

Roadside House / K+S Architects

The site is located in the local city developing gradually.It faces the 30-meter-wide main road, increasing in traffic.There are houses, apartments, nursing homes, office buildings, and restaurants built disorderly along this road. The car is very important transportation in the city.But these make some roadway noise, and the façade of buildings tend to be similar and boring.This project has four important themes.

Share

Boar Shoat House / Imbue Design

Before social-distancing became in vogue, the owner of the Boar Shoat (a family term for youthful vivacity) was looking for some isolation. Not to get away from a pandemic, but to gain distance from the clamor of city living. He wanted a retreat – a place where he and his family could distance themselves from social stresses, withdraw digital connection, and commune with nature and each other. So he went back to the place of his carefree childhood summer vacations, and that’s where he found it – along a gentle natural berm, next to a quaking stand of aspen trees, nestled in a sixty acre parcel of rolling grassy hills, surrounded by the great Rocky Mountains of Southern Idaho – perfectly in the middle of nowhere.

Share

Gal·la House / CAVAA Arquitectes

This main through apartment started from a conventional structure organized with enclosed spaces, a distributive corridor and a small south-facing balcony.

Share

Hillbrow Counselling Centre / Local Studio

Prior to initiation of this project, the Outreach Foundation provided a very impact-full counselling service to trauma victims in Hillbrow, an area rife with crime and violence. In recent years, counselors at the center were trained further in handling unique trauma relating to migrants and refugees.

Share

Container House / Plannea Arquitectura + Constanza DomÍnguez C.

This project comes to life with an urgent and circumstantial character. It transforms into an elemental space, giving the sensation of versatility, flexibility and connection to nature.

Share

House of Brightness / Nakajima Koyo

This house renovation project aims to transform the unused residence that my grandfather used to live in to a mixed-use building of office, shop and residence. The office is for my father’s tax accountant office. The shop is for my sister’s nail salon. While it is necessary to separate these three functions in terms of space and circulation, it was difficult to make them completely independent with adequate space and individual entrances in this small house. To solve this situation, a new structure is added to the front part of the existing building by removing the old facade in order to set up a new entrance hall that leads to three functions.

Share